Tere tulemast!

Tuntud Eesti muusik Vaiko Eplik (pildil paremal) käis EAÜs väliseesti plaate uurimas.

 

Saksa teadlane ja polüglott Lars Fredrik Stöcker Rootsi Uppsala Ülikoolist, kes räägib vabalt ilusat eesti keelt, leiab oma majandusalase uurimustöö jaoks üht-teist.

 

Tiiu Kravtsev ja Gristel Ramler Eesti Rahvusarhiivist sorteerimishoos.

 

Hiljuti külastasid meid Okupatsioonide Muuseumi näituste juht Sander Jürisson Eestist ja Stanford Ülikooli raamatukogu Eesti ja Balti kogude kuraator Liisi Esse Calforniast (paremal), fotol ka (vasakul) EAÜ arhivaar Ave Maria Blithe ja EAÜ juhataja Enda Mai Michelson Holland.

2015.a detsembri lõpus külastas meid Leevi Reinaru (laua otsas, mustas jakis), Lääne Nigula Püha Nikolause koguduse õpetaja ja Lääne praostkonna praost Eestis. Tema onu, Rudolf Reinaru, oli New Jersey´s Lakewood´i Püha Vaimu koguduse õpetaja aastail 1957 - 1965. Fotol ka (vasakult paremale) EAÜ president Enda Mai Michelson Holland, EAÜ kuraator Eda Taps ja sekretär Airi Vaga. Taamal Juhan Urm. Laudkond vaatab videolõiku Arhiivi ehitamisest, mis kerkis talgukorras kohalike eestlaste poolt:

 

 2016

8.veebruar 2016. Helga Merits Hollandist tutvustab oma filmi "The Class of 1943"  mis meenutab Teise Maailmasõja Eesti generatsiooni, mil noored pidid ´´vabatahtlikult´´ teenima kas Saksa või Punaarmees.

 

Ülle Kraft ja Kristi Leps Eestist, Sõjamuuseumist, 13. mail 2016 kapten Aleks Kurgveli kartoteeki jäädvustamas.