print
Uudised

22.detsember 2014

2014.s aasta oli Eesti Arhiivi jaoks väga tegus. Meid külastas mitu tähelepanuväärset tegelast oma uurimustööde jaoks materjale otsides ja oli hea tõdeda, et kõik nad leidsid midagi.

Näiteks Kristo Nurmis, Harvard´i ülikooli Vene ja Euraasia Uuringute Davis Center´ist, Lars Fredrik Stöcker Uppsala Ülikoolist, Eesti muusik Vaiko Eplik, ja National Geographic ajakirja toimetajana tuntud Priit Vesilind.

Arhiivi esindajad on ka ise palju reisida ja kolleegidega uusi kontakte sõlmida saanud. Nii on käidud IHRC´s Minnasotas, VEMU´s ja Tartu College´is Torontos, Ameerika Ungari muuseumis New Brunswickis, Ameerika Läti muuseumis Marylandis ja New Yorgi Eesti Maja Jõululaadal.

Kahtlemata oli möödunud aasta tipp-hetkeks 25.oktoobril aset leidnud suurejooneline näitus ja pidulik koosviibimine arhiivi 50.nda tegevusaasta tähistamiseks.

Uuel aastal püüame oma tegevust jätkata sama suure entusiasmiga, lootes kohalike eestlaskonna vabatahtlikult tööjõule ja arhiivi toetajate annetustele. Ilma selleta pole arhiivi tegevus võimalik ning oleme kõigile abi eest väga tänulikud!